Scroll Top

Marcos Saito izvoljen za novega predsednika Osmium World Councila

Na letošnjem rednem letnem osmium simpoziju, ki je potekal v Nemčiji, je bil Marcos Saito soglasno izvoljen za novega predsednika Osmium svetovnega konzilija.

Osmium_institut_Osmij_plemenita-kovina_Simpozij_Nemcija_2024_03
Novo vodstvo Osmium World Councila usmerjeno v širitev prepoznavnosti in s pogledom v bleščečo prihodnost osmija

Na letošnjem rednem letnem Osmium simpoziju, ki je potekal v na krovnem Osmium inštitutu v Nemčiji, je bil Marcos Saito, predstavnik za Brazilijo in regionalni vodja za Južno Ameriko, soglasno izvoljen za novega predsednika Osmium World Councila (OWC). Vsi prisotni partnerji držav so ga enoglasno podprli v tej vlogi. Poleg širitve globalnega trga osmija ter vzpostavljanja stikov in sodelovanja z mednarodnimi združenji, bo Marcos Saito odgovoren tudi za letno določanje cene kristalnega osmija.

Marcos M Saito Exec Picture Email

Marcos Saito: strokovnjak z bogato kariero in strateško vizijo

Marcos Saito je izkušen strateg z bogatimi izkušnjami z visoko dodano vrednostjo storitev. V svoji 25-letni karieri je delal z vodilnimi korporacijami, kjer je vzpostavljal dolgoročne komercialne odnose z Fortune 100 podjetji ter ciljnimi trgi v različnih industrijah, kot so avtomobilska in vesoljska industrija, visokotehnološke rešitve, finančne naložbe, družinska podjetja, zagonska podjetja, e-trgovina in luksuzne blagovne znamke.

Njegove izjemne sposobnosti gradnje odnosov in komunikacije na visoki ravni so ga pripeljale do uspeha pri oblikovanju močnih vezi s partnerskimi kanali in vodstvenimi ekipami. Z naravno sposobnostjo vzpostavljanja stikov, dolgoročno strateško vizijo in pristopom k ustvarjanju prihodkov se Marcos Saito odlikuje kot zaupanja vreden vodja.

G. Saito se osredotoča na organizacijski multikulturalizem, kjer je dokazal svojo sposobnost doseganja milijonskih dobičkov skozi prodajo, operativno učinkovitost, korporativno upravljanje, trajnostne (ESG) pobude ter digitalno transformacijo.

Svojo vodstvene veščine je uspešno pokazal pri vodenju multi-kulturnih ekip v podjetjih, kot je Federal Express Corporation, v regiji Latinske Amerike in Karibov, pa tudi v družinskih podjetjih in zagonskih podjetjih.

Marcos Saito se je rodil v Sao Paulu in je diplomiral iz družbene komunikacije. Svoje znanje je nadgradil z izvršnim MBA, podiplomskim MBA na Univerzi v Sao Paulu ter z izvršnimi programi na Illinois Institute of Technology (IIT) v ZDA. Poleg tega je certificiran član upravnega odbora pri Brazilskem inštitutu za korporativno upravljanje (IBGC).

Zunaj profesionalnih dosežkov je Marcos predan oče svoji hčerki. Poudarja uravnotežen življenjski slog, z močno disciplino na področju dobrega počutja in športa. V prostem času uživa v branju, kuhanju, okušanju vin, športu in teku na polmaratonih, tako v Braziliji kot tudi drugod v tujini.

Pogled v prihodnost pod vodstvom Marcosa Saita

Marcos Saito prevzema vodenje Osmium World Councila v ključnem obdobju za trg osmija. Njegove bogate izkušnje, strateška vizija in izjemne sposobnosti vodenja bodo nedvomno pripomogle k nadaljnji širitvi in prepoznavnosti kristalnega osmija po vsem svetu.

Celotna ekipa in partnerji se veselimo sodelovanja z njim in mu iskreno čestitamo za ta velik dosežek.

Marcos Saito Picture scaled

Želite izvedeti več? Za dodatne informacije ali nakup se obrnite na Osmium inštitutDosegljivi smo na telefonski številki 040 333 303 ali preko elektronske pošte info@osmium-institut.si.

Oglejte si tudi ...

Zasebnost in piškotki
Zasebnost in piškotki
1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:
za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
4. Onemogočenje piškotkov
Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za več informacij o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari
Zavezujemo se, da piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.